Kezdőlap / blog

Rozs Erika Blog, cikkek

Le a merevedési zavarral 2 óra alatt

Le a merevedési zavarral 2 óra alatt

2016 feb 7 | Rozs Erika

Előfordul, hogy csak egy alapos beszélgetésre van szükség ahhoz, hogy a merevedési zavar máris a múlté legyen. A 22 éves István esete elég gyakori.

István távkapcsolatban él nála 6 évvel idősebb menyasszonyával. Szexelni csak a hétvégeken tudnak. Akkor azonban apait-anyait beleadnak, hogy pótolják a hétköznapi hiányt. A merevedési probléma egy olyan hétvégén kezdődött, amikor éppen 2 hete nem látták egymást. Ezen a hétvégén sülve-főve együtt voltak, a második együtt töltött nap éppen az ötödik szeretkezésbe vágtak volna bele, amikor István pénisze már az előjáték során csődöt mondott. [...] Tovább »

A „bevállalós szex” 5 pontja

A „bevállalós szex” 5 pontja

2016 jan 25 | Rozs Erika

A szexben a bevállalósság korántsem olyan problémamentes, mint mondjuk a gasztronómia területén. Ha egy osztriga éppen nem esett jól, hát bumm, maximum egyet fanyalgunk, de ha egy korbácsolós játék sül el rosszul, lehet, hogy egy életen át szenvedünk miatta. Hol a határ? Mi az, ami még a merészség egészséges határain belül van a szexben? A bevállalósság kérdéskörében először is különítsük el, hogy mi számít vagánynak, vakmerőnek, vagy elszántnak egyáltalán a szexben [...] Tovább »

Hogyan és mikor kezdjem gyerekem szexuális felvilágosítását?

Hogyan és mikor kezdjem gyerekem szexuális felvilágosítását?

2016 jan 17 | Rozs Erika

Ötből egy gyerek válik szexuális abúzus vagy erőszak valamilyen formájának áldozatává. Bármelyik gyerekkel megtörténhet, függetlenül nemétől, korától, bőrszínétől, családi hátterétől, vallásától. Az elkövető sokszor a gyerek által is ismert, szeretett személy, és nem feltétlenül felnőtt. Mit tehet a szülő a megelőzés érdekében? Az Európai Tanács azért dolgozta ki a szülők és gondviselők számára a „fehérnemű szabály” egyszerű módszerét, hogy elősegítse a beszélgetést a kisgyerekkel, és ezzel megelőzhető legyen a szexuális abúzus [...] Tovább »

© szexualpszichologus.hu 2016