Kezdőlap / magamról / bemutatkozás

Rozs Erika bemutatkozása

Rozs Erika szexuálpszichológus szakmai bemutatkozása.

Párkapcsolatban élő nő, két gyerekes anya vagyok. Nyitott, elfogadó vagyok az életben és a szexben is. Szexuálterápiával, párterápiával és szimbólumterápiával foglalkozom. Szexuálpszichológusként vallom, hogy a szexuális egészség, az önértékelés fontos tényezője. Ennek hiánya vagy működési zavara pedig súlyos következményekkel jár, különösen a párkapcsolatok mezején. Tudásommal a hozzám fordulóknak abban segítek, hogy kiegyensúlyozott, örömet adó szexuális életet éljenek.

A pszichológia már nagyon korán érdekelt. Tulajdonképpen mindig is pszichológus szerettem volna lenni. Az élet azonban egy másik kanyarral kezdte, mivel az ELTE magyar szakára vettek fel, és mellette a médiában kezdtem dolgozni. 10 évig rádióknál, vezető televíziós csatornák hírműsorainál voltam riporter. Dokumentumfilmeket és több ezer interjút készítettem különböző emberekkel. Bejártam a világ egy jelentős részét. Megismertem az élet mélységeit és magasságait is. Katasztrófáknál, baleseteknél, politika perpatvaroknál, szomorúságnál és örömnél edzettem lelkemet. Szembesültem azzal, hogy mindenki más okok miatt olyan amilyen. Riporterként azonban nem volt lehetőségem arra, hogy igazán a dolgok mögé nézzek, így sok kérdés és kíváncsiság maradt bennem egy-egy riport helyszínén. Aztán az élet úgy hozta, hogy egy darabig Japánban riporterkedtem, ahol lehetőségem volt tanulmányozni a gésák kultúráját. Ekkor kezdett foglalkoztatni a szexualitás tudománya komolyabban. Figyelmem a szex változatossága és sokszínűsége felé fordult. Ahogy gyűltek az információim, úgy került körém egyre több ember, akinek gondja akadt a szexszel. Gyermekeim születése jó alkalmat adott arra, hogy egy újabb egyetemet elvégezve végre pszichológus lehessek, és szexuálpszichológusként dolgozzak. A Pécsi Tudomány Egyetem Egészség- és Klinikai pszichológia szakán végeztem. Szexuálpszichológiai szakpszichológusként pedig az ELTE padjait koptattam. Közben autogén tréner lettem, és szimbólum terápiás képzésemet is hamarosan befejezem. Kutatásaimat elsősorban a cyberszex területén, illetve a szexualitás és a személyiség kérdéskörében végeztem. Tagja vagyok a Szexuális Medicina Társaságnak, a Magyar Szexuálterápiás és Párterápiás Egyesületnek,a Magyar Pszichológiai Társaság LMBTQ szekciójának és a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnek is. Részt veszek a hazai és a nemzetközi konferenciák szexualitással kapcsolatos plenáris ülésein, alkalmanként előadok, így ismereteim folyamatosan naprakészek.

Tudásommal mára azokon segítek, akik elakadtak a saját szexuális életükben. Szexuálpszichológusként nap, mint nap fejlesztem magam: angol nyelven friss kutatásokat és szakirodalmat olvasok, de fejlesztenek a pácienseim is, akik szexuális életük intim titkait rám bízva újra és újra meggyőznek arról, hogy a szex ezerszínű, változatos, megismételhetetlen „találmány”.

Mint szexuálpszichológus, törekszem a megértésre. Nyitott és elfogadó vagyok. Közös erőfeszítésünk által a kliens gondjának hatékony megoldására törekszem. Igényes vagyok a munkámmal szemben. Igényes, kulturált embereknek tudok leginkább segíteni. Szemléletem korszerű. Tudományosságra, szakmai tudásra és tapasztalatra épül. Ha az elhatározottság megvan a páciensemben és a teljes őszinteségre törekszik, akkor segíteni tudok, hogy azt is kimondja, amit eddig nem értett, nem tudott. A szex energia, a szex gyönyör, élvezet, és felszabadulás. Testünk, lelkünk megújul minden egyes szexuális aktusban. A szex több mint orgazmus, a szex fokozza az örömöt, segít a betegségek leküzdésében, segít fiatalon tartani szervezetünket.

Itt talál rólam videókat.

© szexualpszichologus.hu 2016