Kezdőlap / férfiak gondjai / vágy hiánya

Szexuális vágy hiánya, csökkent szexuális érdeklődés

Szexuális vágy hiánya, csökkent szexuális érdeklődés meghatározása. Férfi libidó problémák.

Nem kívánja a szexet? Kevés a szex? Vagy ritka a szex? "Nincs szex vágyam, kevés a szex" - ezeket sokszor hallom.

A szexuális vágy hiánya, vagy csökkent szexuális érdeklődés(HSDD) akkor áll fent, ha hiányoznak (csökkennek) a szexuális gondolatok és fantáziák illetve a szexuális vágy és/vagy aktivitás mértéke nem megfelelő a partnerkapcsolatban: nincs szex, vagy kevés a szex. A férfi libidó problémák egyre gyakoribbak. A meghatározásnál minden esetben figyelme kell venni a férfi korát és azokat a kulturális hatásokat, amelyek az illetőre hatással lehetnek. Fontos szempont az is, hogy milyen régóta tapasztalja a változást a férfi a szexuális életében. Hatékony segítséget jelent a szexterápia a következő esetekben: szexuális vágy hiánya, csökkent szexuális éreklődés, vagy ha nem kívánja a szexet, ha nincs szex, vagy kevés a szex.

A szexuális vágy hiánya vagy csökkent szexuális érdeklődés hátterének okai

A párkapcsolatokban az idő múlásával csökkenhet a szexuális vágy. A kezdeti gyakori szexuális élet ritkulhat. Ha a partnerek eltérő szexuális vággyal rendelkeznek, a kisebb libidójú felet gyakran negatív kritika érheti és betegnek vagy aszexuálisnak tarthatja magasabb vággyal rendelkező partnere. Ez a szexuális párkapcsolatban problémát okozhat. A libidó problémák összefüggésben lehetnek a szervezet egészségi állapotával, a korábbi szexuális élmények milyenségével, a partnerkapcsolat minőségével, és a stresszel. De az izgató szex újra elérhető! Az aszexuális tünet, a csökkent szexuális érdeklődés, az aktivitáshiány hatékonyan kezelhető.

A legtöbb esetben nem biológiai okok állnak a szexuális vágy hiánya, a csökkent szexuális érdeklődés és az kevés szex hátterében. Lehet, hogy csak újításra van szükség. Megkérdezte már a párjától, mire vágyik, milyen szex fantáziái vannak, milyen gyakran maszturbál? Ön elmondja, hogy mire vágyna, hogyan élvezné a szexet? Lehet, hogy kimondatlan, lappangó feszültségek vannak a párkapcsolatában? Sokat veszekednek, elbeszélnek egymás mellett, konfliktusaik vannak? Lehet, hogy a korábbi merevedési gondok vagy a korai magömlés megismétlődésétől félek? Inkább kerülöm a szexet, hogy ne éljek át újabb kudarcot. Lehet, hogy az életemben, a fontossági sorrendben a szex hátrébb került? A sok munka, a gyerekvállalás, tragédiák átmenetileg csökkenthetik a szexuális érdeklődést. A korom miatt gondolom , hogy már nincs itt az ideje az összebújásnak? Sokan 60 év felett úgy érzik, hogy már öregek a szexuális játékokhoz.

Egy friss kapcsolat friss ingereket jelent. Kezdetben ott van a megszerzés, a csábítás izgalma, és a bizonytalanság, hogy a másik vajon hogyan fogadja az én érzéseimet. Ez a bizonytalanság a szexuális vágyat felkorbácsolja. Amíg bizonytalanok vagyunk az új kapcsolatunkban, nagyobb energiát áldozunk a romantikus környezet, helyzetek megteremtésére és az erotikára, amely egyértelműen motivál a gyakoribb szexre. Aztán múlnak a hónapok, az évek. A partnerek kiismerik egymás mozdulatait, reakcióit, hangját, illatát, már ránézésre tudják, hogy mit érez a másik. Az újdonság varázsa alábbhagy. Van, aki megszokásról, rutinról kezd beszélni a szex kapcsán. Viszont a kapcsolatot erősítik a múlt együttes élményei, a tisztelet, a megbecsülés érzése. A felelősségérzet, a féltés szintén a kapcsolat fennmaradása mellett szól. Az izgalmas és élvezetes szexről azonban nem szabad lemondani. Minden esetben más gátló tényező áll a csökkent szexuális vágy háttérben, így az okokat egyénre szabottan kell keresni. Tudnia kell, a csökkent szexuális érdeklődés kezelhető! Az esetek többségében pár órás konzultáció szükséges csak az okok felderítéséhez.

A csökkent szexuális érdeklődés gyógyítása, a férfi libidó problémák kezelése

Kevés a szex? Alacsony a szexuális vágy? Nincs szex? Kevés a nemi vágy? Nem kívánja a szexet? Akkor Önnek szexterápiára van szüksége.

A szexterápia során egyéni és párkapcsolati feladatokat fog kapni. Minden esetben más gátló tényező áll a csökkent szexuális érdeklődés háttérben, így az okokat egyénre szabottan fogom keresni, a feladatokat pedig egyénre szabottan állítom össze. A beszélgetések során bepillantunk az eddigi szexuális élményeibe, tapasztalataiba, fantáziáiba. A konzultációkon a személyisége, érzelmei, esetleges szorongásai és tudattalan motivációinak feltárása a cél. A foglalkozások tartalmazhatják a gyerekkor, a neveltetés átbeszélését, a partnerkapcsolatainak vizsgálatát, elemzését. Esetleg álmok feljegyzését kérem, amiket együtt átbeszélünk. Házi feladatokat fog kapni, amelyeket tudományos kutatások során fejlesztettek ki a szexterápia számára. A felmerülő kérdésekre ábrák, képek, egyéb segédanyagok segítségével válaszolok, a tanácsadás során vizsgálatra és testkapcsoltra nem kerül sor.

Több száz férfi sikeres terápiája! Ha problémája van libidójával vagy nincs szexuális vágya, forduljon hozzám bizalommal!

Hívjon vagy írjon, hogy időpontot tudjunk egyeztetni! Rozs Erika szexuálpszichológus

© szexualpszichologus.hu 2016