Kezdőlap / pár-bajok / unalmas szex

Unalmas szex

Az unalmas, egyhangú szexuális élet jellemzői, jelei, okai.

Unalmas a szex? Kihűlt és ellaposodott a kapcsolata? Egyhangú a szexuális életük? Tegyen ellene! Unalmas szexről akkor beszélünk, ha a kapcsolatban legalább az egyik fél arra panaszkodik, hogy a mindig ugyanúgy történő szeretkezések már nem okoznak neki akkora örömöt, az orgazmus élménye megkopott, előre tudja mi fog történni, hogy hova fog nyúlni a másik, és a szexuális együttlét mindig ugyanúgy, ugyanakkor, és ugyanott történik, ami számára unalmassá, kiszámíthatóvá teszi a szexet. A kihűlt kapcsolat akkor jelenik meg, ha a partnerek legalább fél évig nem élnek egymással szexuális életet, pedig sem betegség, terhesség, vagy távolság nem akadályozza őket abban, hogy szexuálisan is együtt legyenek.

A párkapcsolatokban a szexuális élet egy idő után megszokottá, ritkává válhat. Sokan azt gondolják, hogy az unalmas szex és a kihűlt vagy ellaposodott kapcsolat nem lendíthető fel újra. Ilyenkor felmerül a kérdés: mit tehetünk az unalmas szex vagy az ellaposodott kapcsolat ellen? "Mit tehetek én, hogy a szexuális életünk megváltozzon, ne legyen ilyen unalmas a szex?" Hogyan lehet az unalmas szexuális életet javítani? Az unalmas szex már a kihűlt kapcsolat jele? Az unalmas szex elkerülésére a párok általában egy ideig variálják a pózokat. A szexuális élet javítása ettől egy darabig megoldható. A helyszínek változatosabbá tétele is jól hat a szexuális unalom ellen. De mindezek mellett másra is szükség van, hogy a szexuális élet javuljon, hogy ne legyen unalmas. A kapcsolat érzelmi, tartalmi megújítása, az intimitás elmélyítése is fontos, hiszen a rendszeres és változatos szex leginkább ezzel áll összefüggésben. Ilyenkor a cél a szexuális élet javítása, az unalmas szex elkerülése, a kihűlt kapcsolat felmelegítése. Amikor már a hétköznapi trükkök sem segítenek, gyakran szakember segítségére van szükség, hogy a kihűlt kapcsolat felmelegedjen, hogy az unalmas szexuális élet a múltba vesszen.

Az egyhangú, unalmas szexuális élet javítása szexterápiával

Ha Ön is szeretné elkerülni az unalmas szexet, először is fel kell tennie magában a következő kérdést. "Milyen ki nem mondott, titkolt szexuális fantáziáim, vágyaim vannak?" Ezek tudatosítása és megvalósításának előkészítése segíthet az unalmas szex leküzdésében vagy a kihűlt kapcsolat felmelegítésében, ez az első lépése a szexuális élet javításának. Ezek után meg kell tudni, mire vágyik a partner, milyen fantáziái vannak. Fontos, hogy ő is érezze, hogy az unalmas szex leküzdése és a kihűlt kapcsolat felmelegítése a cél. Ki kell mondani, megbeszélni és elkezdeni megvalósítani mindazt, amiről eddig még csak beszélni sem mertek azért, hogy kiegyensúlyozottabb, harmonikusabb viszonyban élhessenek egymással. Ez az unalmas szex elkerülésének első lépése, így tudjuk a kihűlt kapcsolatot elkezdeni felmelegíteni, ez a szex javításának első állomása.

Ezek után segítek felszínre hozni az igazi vágyakat, együtt feltárunk új lehetőségeket, újabb ötleteket, bíztatásokat adok a szexuálpszichológiai tanácsadás folyamán. Átbeszélünk hiedelmeket, téves elvárásokat, új ismereteket fog hallani a szexualitás tudományából. Segítek gátak, szorongások, berögzült hiedelmek, félelmek feloldásában, hogy a tanácsadás végén az unalmas szex eltűnjön, hogy a kihűlt kapcsolat felmelegedjen, hogy a szexuális élet javuljon. Célként ilyen esetekben a változatos szexuális élet elérését tűzzük ki. A változatos szex azért fontos, mert elősegíti a megértő és harmonikus viszony fenntartását a partnerek között. A szexuális unalom elkerülése biztosítja a kapcsolat tartósságát, és bármilyen hihetetlen, de hozzájárul ahhoz is, hogy sikeresebbek és boldogabbak legyünk az életben. Akik nem engedik, hogy kihűljön a kapcsolatuk, hogy a szex unalmassá váljon, azok építik önbizalmukat, fejlesztik személyiségüket, hiszen a szexen keresztül önmagunkat és a partnerünket is jobban megismerhetjük. A kihűlt kapcsolat egyik ellenszere, ha elkerüli, hogy a szex unalmassá váljon.

Hívjon vagy írjon bizalommal, szakértelemmel segítek a szex javításában, szexuális unalom leküzdésében, a kihűlt kapcsolat felmelegítésében!

© szexualpszichologus.hu 2016