Kezdőlap / női gondok / hüvelyi orgazmus

Hüvelyi orgazmus hiánya

Mi az a hüvelyi orgazmus?

A hüvelyi orgazmus elérésére való törekvés leginkább kulturális és társadalmi okokra vezethető vissza. Egyes régebbi tanulmányok, többek között Freud írásai, azt a tévhitet terjesztették, hogy a hüvelyi orgazmus érettebb női személyiséget takar. A későbbi kutatások viszont azt támasztották alá, hogy a nők többsége csupán a hüvely ingerlésével nem jut el az orgazmusig. Az orgazmushoz a csikló ingerlésén keresztül vezet minden esetben az út. A hüvelyi orgazmus közben is a csikló kapja az ingereket, csak a hüvely belső falán keresztül. A hüvely gyengén beidegzett szervünk, logikátlan és irreális elvárásnak tűnik, hogy csupán ennek közösülés közbeni ingerlésétől várjuk a kielégülés (azaz a hüvelyi orgazmus) átélését.

Kinek és miért fontos a vaginális kielégülés?

Pszichológiailag, érzelmileg és érzékileg más élmény a közösülés közbeni, tehát a hüvelyingerléses kielégülés, a csikló orgazmus érzetéhez képest. Nincs is annál szebb érzés, mint amikor szeretkezés közben egyszerre történik meg az orgazmus. Ilyen szexuális aktus azonban ritkán van a hétköznapok hálószobáiban. Ahhoz, hogy a nő hüvelyi orgazmust éljen át gyakorlásra, összeszokottságra van szükség. A hüvelyi orgazmus átélésére való törekvés hátterében érdemes megvizsgálni a motiváló okokat. A nő vagy a férfi szeretné, ha így alakulna a szeretkezés vége? Ki miért szeretné az ilyen beteljesülést? Esetleg az előjáték helyett csak a közösülés érdekli a párját? Tudnia kell, ha Önnek van csiklóingerléses orgazmusa, teljesen kielégítő a szexuális élete.

Hogyan lehet hüvelyi orgazmusom?

Akinek fontos a hüvelyi orgazmus átélése, annak hatékony terápiás segítséget nyújthatok. Elsőként a szexualitás anatómiai és tudományos alapjait beszéljük át az ilyen konzultációs órákon. Gátlásokat, görcsöket, tévhiteket oszlatok el. Mindezeket követően olyan házi feladatok adok, amelyek a hüvelyi orgazmust segítik elő. Ennek elérése azonban gyakorlás eredménye lesz.

A Kegel-gyakorlatok hatékonyan segíthetnek a nők hüvelyi G pont orgazmusának elérésében, a hüvelyi/G pont érzékenység növelésében, a PC izom csoport erősítésében. Ezen kívül a partnernek nagyobb örömöt tudnak szerezni szeretkezés közben és a szülés is könnyebb lehet. A Kegel-gyakorlat tréningsor megtanulását és gyakorlásukat csak személyes vezetéssel, kontrollal, egyéni szexuálterápiában szabad végezni. Csak szakképzett szexuálterapeuta vezetésével, kontrollálásával hatékonyak a Kegel-gyakorlatok. Ez nem csak intimtorna. Csoportban végezni nem lehet. Személyre, egyénre-szabottan kell szakemberrel tanulni. A gátizomzat megerősítése mellett új pózokat is megismertetek, amelyekben a hüvelyi orgazmus könnyebben elérhető. Érdemes a partnerünkkel is beszélni a konzultáción hallott ismeretekről, hogy párunk hozzáállása is változzon a szexszel kapcsolatban.

Több száz nő sikeres terápiája! Forduljon hozzám bizalommal.Rozs Erika szexuálpszichológus

© szexualpszichologus.hu 2016