Kezdőlap / férfiak gondjai / korai magömlés

A korai magömlés

A korai magömlés okai. Az ejakuláció késleltetése.

A korai magömlés okainak a feltárásával és a korai elélvezés hatékony, végleges (nem csak tüneti) gyógyításával foglalkozom. Az orgazmus kontroll, azaz a magömlés visszatartása is tanulható. Gyors az ejakuláció? A korai magömlés késleltetése megoldható.

Ha a korai magömlés okait feltárjuk, nagy valószínűséggel a korai magömlés tünete véglegesen megszüntethető. A korai ejakuláció késleltetése elérhető. Mik lehetnek a korai magömlés okai? Szorongás, blokk, személyiség, kudarctól való félelem vagy túlzott megfelelni akarás? Magömlés, ejakuláció késleltetése? De hogyan, milyen módszerekkel? A terápiát mindenkinél egyénre szabodtan kell végezni.

Mikor korai a magömlés?

Korai magömlésről, korai ejakulációról (tudományosan ejaculatio praecox-ról) akkor beszélhetünk, ha a férfi szándéka ellenére sem tudja megfelelően késleltetni magömlésének idejét, időpontját. A magömlésének visszatartása nehézséget okoz. Még a hüvelybe vezetés előtt vagy a behatoláskor, illetve közösülés közben, a nő kielégülése előtt jut el a magömlésig. Nem tudja az orgazmusát kontrollálni. Sok páciensemtől hallom: "túl korán elmegyek", "túl korai vagyok", "gyorsan elmegyek", "gyors az ejakulációm" vagy "korán elélvezek".

A korai magömlés meghatározását nehéz időintervallumhoz kötni, bár a szakmai útmutatók 2 perc körülire teszik ennek időbeliségét. Ha a petting, az előjáték elégséges volt, a nők akár 2-3 percen belül képesek eljutni az orgazmusig (akinek erre kialakult a képessége). Ha partnere is ugyanilyen gyorsan elélvez, akkor nem beszélhetünk korai magömlésről, hiszen a partnerek kölcsönösen kielégítették egymást. De, ha a nő 5-20 perc után sem jut el az orgazmusig, viszont a férfi hamarabb elélvez, akkor felmerülhet a relatív korai magömlés.

Mit tegyek korai magömlés ellen?

A korai magömlés a legtöbb esetben az első néhány szeretkezés után elmúlik. Amennyiben a korai magömlés csak elvétve fordul elő, kimerültség, feszültség vagy a gyakoriság hiánya, vagy a helyszín kényelmetlensége miatt alakul a várttól eltérően a helyzet, akkor semmit nem kell tennie.

korai magömlés

A férfiak többsége általában 5-10 perc közösülés után jut el a magömlésig, illetve annak előrejelzési szakaszáig. Ebben az előrejelzési szakaszban a férfi még képes a magömlését késleltetni. Pl. szüneteltetheti a közösülés mozgásait, és eközben más módon ingerelheti partnere erogén zónáit. Az is lehet, hogy az előjátékot kell hosszabbra nyújtani, a férfinek gyengédebbnek, kitartóbbnak kell lennie. Így a nő is hamarabb eljuthat a csúcsig.

A szeretkezéseknél legjobb, ha a nő elégül ki először, ha a korai magömlés miatt ez lehetetlen, akkor a férfi kielégülése után újra próbálkozhatnak. Ez az úgynevezett refrakter fázis után lehetséges csak. A magömlés után 5-30 percig olyan ingerelhetetlenségi szakasz jelenik meg az orgazmus után, amikor optimális szexuális ingerlésre sem jön létre szexuális izgalmi állapot. Néha átmenetileg az is segít a probléma leküzdésében, ha a férfi a szeretkezés előtt nem sokkal önkielégítést végez.

A korai magömlés, vagy korai ejakuláció kezelésére, a magömlés késleltetésére, az orgazmus kontroll megtanulására, más szavakkal a korai magömlés ellen hatékony szexuálterápiás módszerek vannak. Viselkedésterápiával és kognitív terápiával is sikeresen gyógyítható. A közismert elszorításos technikát (squeeze technika) is tanítom, ha azt szükségesnek látom. A konzultációk során minden lehetséges okot megkeresünk, és többféle terápiás technikát használunk a korai magömlés megszűntetésére.

A magömlés késleltetése. Az elszorításos technika, vagy elszorítási technika-módszer. A " squeeze " technika leírása.

Az elszorításos, vagy "squeeze" technikáról sok tévképzet él az emberekben. Egyesek feleslegesnek gondolják, mások szerint pedig ez a technika a megoldás a korai magömlésre. A szexuálterápián a szexuálpszichológus mindenki problémájára egyedi megoldást keres, ami ettől eltérő is lehet. Számos módszer létezik a korai magömlés legyőzésére. Ha néhány hét után nem javul a helyez, nem ez a technika fog Önnél sikerre vezetni.

A technikát a merev hímvesszőn kell alkalmazni. A hímvessző, vagy pénisz alsó oldalán, a makk pereme egybeolvad a hímvessző törzsével. Kb. itt, közvetlenül a makk alatt aránylag erősen megszorítjuk a hímvesszőt, ez meggátolhatja a magömlést. Megfelelő helyen, megfelelő időben, és megfelelő erőséggel kell alkalmaznunk az elszorítást. Ezen a helyen vezetnek azok az idegpályák, melyek a magömlésért, illetve annak blokkolásáért felelősek.

Figyelni kell, hogy nehogy túlkésőn alkalmazzuk. Az ejakuláció előtt van egy 4-8 másodperces elkerülhetetlenségi szakasz, amikor már sehogyan sem akadályozhatjuk meg a magömlést. Ilyenkor beindul az ejakuláció szimpatikus idegrendszer által vezérelt reflexfolyamata, ami ilyenkor mindig végigfut. A férfiaknak meg kell tanulniuk érezni, tudatosan felismerni, azt az előrejelzési szakaszt, amikor érzik, hogy ha folytatják a közösülést, a hímvessző ingerlését, kb. 9-18 másodperc múlva bekövetkezne a magömlés. Ekkor van itt a cselekvés ideje, vagy egy kicsit korábban.

Kellemetlen érzést okoz az elszorítás, ha az elkerülhetetlenségi szakaszban próbálkozunk. Ekkor kellemetlen, éles érzés mellett következik be a magömlés. Az elkerülhetetlenségi szakasz azt az időszakot jelenti, amikor az orgazmus reflex-szerű szakasza beindul, és már semmit sem tudunk tenni, hogy ez ne következzen be. Ilyenkor, inkább, hagyjuk, hogy a magömlés spontán folyamatában bekövetkezzen. Azaz ne alkalmazzuk, vagy hagyjuk abba a "squeeze" technikát.

Optimális, ha az elszorításos tréninget kettő-három (négy) naponta gyakorolja a férfi. Kb. egy-másfél hónap után várható, hogy a tréning hatására javulás áll be és a férfi egyre jobban tudja késleltetni a magömlését. A két elszorítás közötti intervallum 1 percről lassan 4-7 percre növekszik. Ez azért van, mert az elszorításos technikának van egyfajta bevésődő, rögzítő hatása a központi idegrendszerre. Van, aki ezt idegrendszeri emlékezésnek, vagy áttanulásnak nevezi.

Több száz férfi sikeres terápiája! Ha korai magömlés problémája van, forduljon hozzám bizalommal!

Hívjon vagy írjon, hogy időpontot tudjunk egyeztetni! Rozs Erika szexuálpszichológus

© szexualpszichologus.hu 2016